Cine este Sfantul mos Nicolae?


Cine este Sfantul. Nicolae?


Sfantul mos Nicolae, sfantul protector al copiilor mici este celebrat în fiecare 6 decembrie, mai ales în Franţa de est şi de nord şi în multe ţări europene.
Legenda lui Mos Craciun a fost creat de la caracterul de Sfantul Nicolae. Este un fel de precursor al Moş Crăciun.
Povestea Frantei spune că povestea de Sfantul Nicolae este inspirat de Nicolas din Myra, de asemenea, numit Nicolas de Bari. S-a născut în Patara din Asia Mică între 250 şi 270 ii. El a murit 6 decembrie, în 345 sau 352, în oraşul port din Myra în Asia Mică.
El a fost episcop de Myra în secolul al 4-lea. Viaţa lui şi acţiunile sunt inconjurate de legende. După moartea sa, Sfantul Nicolae a alimentat o serie de legende care reflectă personalitatea lui generoasa. Fiecare episod din viaţa lui a dat naştere a fost o legenda.
Acesta este unul dintre sfinţi adesea reprezentat în iconografia religioasa: vitralii de biserici, în tablouri, statui, imagini d'Epinal, etc ... Povestirile lui au furnizat o imagine bogata factorilor de decizie să le respecte. Sfantul Mos Nicolae, în costumul sau de episcop se sarbatoreste pe 6 decembrie aproape in toata lumea. Mos Nicolae este, de asemenea, o oportunitate pentru copii de a primi cadouri trei săptămâni înainte ca Moş Crăciun sa vina prin coşul de fum.
Ajunul Sfantului Nicolae, copiii isi pun pantofii lor langa semineu înainte de a merge la culcare. El stabileşte lângă pantofii lor, cadoul pe care il merita.
Din secolul al doisprezecelea, se spune că Sfantul Mos Nicolae, deghizat, merge din casă în casă în noaptea din 5 decembrie la 6 la copii în cazul în care acestea au fost ascultător. Copiii bun primesc cadouri, bomboane şi cei răi primesc un baţ


Sfantul mos Nicolae, Moş Crăciun

După Reforma Protestantă a avut loc în secolul al XVI-lea, sărbătoarea Sfantul Nicolae a fost abolită în unele ţări europene.
Olanda, cu toate acestea, a conservat acest vechi obicei catolic. La începutul secolului al XVII-lea, Olanda a emigrat în Statele Unite şi a fondat o colonie numită Nieuw Amsterdam , care în 1664 a devenit New York. În ultimele decenii, obiceiul olandez de sărbătoare Sfantul Nicolae a fost răspândit în Statele Unite. Pentru americani, a devenit repede Santa Claus.
După mai multe decenii, societatea creştină au găsit mult mai oportun ca acest festival "de copii" este mult mai aproape de cea a lui Isus. Astfel, în familii creştine, Sfântul Nicolae a fost pastrat în noaptea de 24 decembrie.
In 1821 un ministru american, Clement Clarke Moore a scris o poveste de Crăciun pentru copiii săi, în care apare un personaj simpatic, Moş Crăciun cu sania lui trasa de opt reni. El a fost grăsuţ, jovial şi zâmbitor.
În 1860, Thomas Nast, un ilustrator si caricaturist pentru ziarul New York, este Mos Craciun într-un costum roşu bordurat cu blana alba si impodobita cu o curea din piele largă. Timp de aproape 30 de ani, Nast a ilustrat cu sute de desene toate aspectele legate de legenda lui Mos Craciun cunoscut în franceză ca Moş Crăciun.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

123